OM

Hvem er Longdog?

Matti Grabau

Partner


Jeg er vokset op langs den jyske østkyst og bor nu i Aarhus, som altid har føltes som hjemme. CV’et siger cand.mag. i engelsk fra Aarhus Universitet med tilvalg i blandt andet journalistisk formidling og retorik. Siden studietiden har jeg været vidt omkring indenfor det kommunikative felt. Tekstforfatter, oversætter, korrekturlæser, journalist, webshop manager, content creator, datakonsulent, eventplanlægger og engelsklærer samt PR-, QA-, SEO-, SoMe-, marketing- og kommunikationsmedarbejder er de femten forskellige titler, jeg indtil videre har tatoveret på mit visitkort. Nu er det så blevet tid til titel nummer seksten: Selvstændig sprogjonglør sammen med min kompagnon Jørgen Rysgaard i Longdog Communications.

Jørgen Rysgaard

Partner


Jeg er vokset op ved Limfjorden tæt ved Thy, og det tog længere ophold i London, Grønland og Aarhus, inden jeg slog mig ned i mit nuværende hjem som familiefar. På CV’et står der cand.mag. i engelsk og litteraturhistorie fra Aarhus Universitet med tilvalg i sproglig formidling samt dansk sprog og litteratur. Siden studietiden har jeg begået mig som kommunikationsansvarlig, redaktør, oversætter og gymnasielærer i engelsk og dansk. Nu er tiden dog kommet til nye udfordringer udi sprogenes afkroge, og det bliver som selvstændig sætningssmed med min kompagnon Matti Grabau i Longdog Communications.

Historien om en lang og skrivelysten hund


Matti og Jørgen har kendt hinanden siden 2009. Dengang var de dog primært på nik og ”hey”, da deres relation mest var en afledning af en fælles fynsk forbindelse. Og selvom de begge læste engelsk på samme universitet, forblev forholdet ved det sporadiske i et års tid. Nu frekventerede de kommende kompagnoner endelig de samme begivenheder, og båndet begyndte så småt at knyttes. Venskabet blomstrede siden i takt med den stejle stigning i fællesaktiviteter, der som regel kredsede om klassiske film samt computer- og brætspil. Det blev sågar til flere rejser sammen – både internt i kongeriget og ude i den fagre verden. Alliancen blev dog først for alvor konsolideret, da deres gensidige kærlighed til sprog og skrivekunst åbenbarede sig for dem. Herfra kunne Grabau/Rysgaard-koalitionen endelig anerkendes som en sand og solid sammenslutning. Siden skabte de i fællesskab Longdog Communications, som fik sit navn, fordi… Ja, det må du nok spørge om. Så gør endelig det til vores næste møde!